Berichten in het gastenboek worden eerst door ons bekeken, voordat ze online komen.

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 18.232.99.123 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
19 berichten.
Jan Luimstra uit Scharnegoutum schreef op 9 december 2018 om 15:05:
Beste Gerrit, Wat mooi dat je zaterdag 15 december 2018 opnieuw op wilt treden met Excelsior Scharnegoutum. Onze vereniging was destijds het eerste hafabra orkest waarmee je optrad en jouw lied "Lit ús dêrop drinke" voor fanfare werd gecomponeerd. Daarna volgden vele optredens met hafabra. We zien uit naar het volgende concert en vinden het best wel bijzonder destijds de eerste te zijn geweest.
Cilia Ferwerda uit Joure schreef op 21 november 2018 om 12:09:
Vanmorgen werd in een overlijdensadvertentie uw vertaling van een song van Leonard Cohen gebruikt. 'As it jo wil is …' Naar aanleiding hiervan ben ik de hele morgen bezig geweest met de tekst van dit lied van Cohen. Vergeleek zijn tekst met een andere vertaling in het Nederlands en vond toen uw 'hertaling' in het Fries. Prachtig gedaan! Heel erg mooi. Ik zou willen dat ik het zó kon. Mijn complimenten. Mijn man en ik zijn al heel lang fan van u.
Jantsje Rienks van Sinderen uit Hallum schreef op 20 november 2016 om 13:03:
Hallo Gerrit ik heb zaterdagavond van U en Uw begeleider genoten. Een prachtige stem vonden ik en mijn vriendin. Hoewel ik sommige liedjes wel kende was live toch bijzonder. Dikke pluim op jullie hoed. Ook de pianist en accordeonist vond ik geweldig Ik speel zelf ook accordeon bij het shantykoor uit Hallum, De Koekefretters en ik speel al jaren bij het Leeuwarder Accordeon Orkest dat ook voortkomt uit mensen van Brouwers Muziekschool uit Giekerk Jammer dat er geen geluidsversterking was bij de accordeon. Gelukkig zat ik vooraan.
Anne en Maaikewoudwijk uit Drachten schreef op 18 november 2016 om 16:59:
Lange tijd geleden hebben wij u horen zingen bij de crematie van onze lieve buurvrouw en elke keer moet ik aan de liederen denken .wat een diepliggende boodschap geeft u mee dat zet de mens als hij daar ontvankelijk voor is ,op het juiste spoor lukt het dan zou ik graag naar een optreden van u willen gaan ! Veel inspiratie toegewenst de komende tijd hartelijke groet Anne en Maaike Woudwijk
Tineke schreef op 21 oktober 2014 om 14:14:
Hierbij nog mijn eerbetoon: http://trijntjeblog.blogspot.nl/2014/10/op-een-dag.html Groet, Tineke
Tineke schreef op 20 oktober 2014 om 15:00:
Jullie, Peter en Gerrit, hebben mijn zondagmiddag (20-10) bijzonder gemaakt. Ik heb genoten van het concert in Leons.
Rina schreef op 14 september 2014 om 19:29:
Ik was vanmiddag een van de bezoekers in de Oasthoek op het Bidt. Ik heb genoten van het jouw optreden, ondersteund door het prachtige pianospel van Clara. Samen met de woordkunstenaar Wim Daniëls was het een super bijzondere middag. Veel succes!
w.tiemersma schreef op 5 mei 2014 om 18:58:
Dank voor het mooie, deels ingetogen concert in franeker op 5 mei.
Ytsje Engbrenghof schreef op 21 februari 2014 om 10:05:
Woansdei nei Krimp west yn Jirnsum Wat in moaie personages en fantastysk útfiert
hilbert de vriesh schreef op 15 februari 2014 om 21:29:
Als ik dit schrijf, ben je nog steeds onderweg richting boven Dokkum, het platteland, zo mooi als je het noemde, heb vanavond genoten van jouw en je pianiste. In het mooie kerkje van Oudega, kom zeker nog eens langs binnenkort, wens jullie alle goeds.
Renate Smit schreef op 27 januari 2014 om 18:03:
Afgelopen zondag 26 januari was ik bij Het Gesprek van Sneek. Je zong daar een nieuw lied met het refrein Waltzing Mathilde, dit was het lievelingslied van mijn vader die 4 jaar geleden op 26 januari is overleden. Er was even een rechtstreekse lijn met mijn vader toen jij dit zong. Dankje wel, Vriendelijke groet van Renate uit Sneek
Tjitze Bouma schreef op 12 januari 2014 om 20:09:
It optreden fan Gerrit Breteler wie it moaiste en 'griepende' moment fan Faderpaard. Prachtig!!
Bonnita schreef op 12 januari 2014 om 18:56:
We hebben genoten van Faderpaard. Echt kippevel en natte ogen.
Bert van het Meer schreef op 17 november 2013 om 16:54:
Vanmiddag de uitvoering van "Einde van een tijdperk" bezocht. Gerrit heeft samen met Johan Bijholt, het Gaudi Kwartet, het Jouster Keamerkoar en last but not least Marike Roelofsen een perfect optreden verzorgd. Woorden als .. verrassend, ontroerend en hoogstaand zijn absoluut op z´n plaats. Een mooi eerbetoon aan omke Klaas. Bedankt en veel succes! Bert van het Meer – Oranjewoud
Carla Katstra schreef op 17 november 2013 om 16:26:
Beste Gerrit, Het was gisteravond weer een "Boppeslag"in IJlst. Ik heb fijn gemuciseerd voor een "bomvolle Utherne"in IJlst"! ( 16-11-2013) Jou teksten in je liedjes raken mij. En Met name "Op een dag"! Dit, omdat mijn partner ernstig ziek is. En vele andere mensen. Ik vond het daarom ook fantastisch om "te kleuren met mijn sopraansaxofoon in de begeleiding. Ik hoop dat we in de toekomst nog eens kunnen samenwerken! Ook lof voor jou pianiste. Hartelijke groet, Carla Katstra ( sopraansaxofoon).
Boy Bruijninckx schreef op 10 oktober 2013 om 19:59:
Beste Gerrit, Ik heb genoten van je optredens op 5 oktober jl. Je lied "Op een dag drink je geen Grolsch meer" trof me die avond als een mokerslag, hoewel deze uitdrukking mijn ontroering onvoldoende omschrijft. Heel veel dank, Boy
Eelke Braaksma schreef op 29 september 2013 om 15:00:
Mooi gezongen en gesproken bij de herdenking van de Slag bij Warns. Je hebt er een fan bij.
hannie van schie schreef op 2 september 2013 om 18:25:
vandaag nog eens gekeken via uitzending gemist naar oer de seedyk dat ik gisteren voor eerst eerst zag. Zo schitterend met al die prachtige luchten aan de Waddenzee, ontroerend mooi, zomaar op een zondagmiddag. Ben ook erg getroffen door uw toelichting en tekst over wat er verloren gaat sinds Jorwerd. Minder stress en minder materialisme, misschien hebben we nu de tijd mee. Dank en verder succes. Hannie van Schie, deventer
Sieger van der Veen schreef op 1 september 2013 om 15:30:
Zojuist, voor het eerst, een herhaling (?) van een uitzending van Omrop Fryslan uit 2010 gezien met een samenvatting van je muziektheaterstuk ter herinnering aan de ramp in 1883 van Paessens-Moddergat, maar dat volgens mij met recht wel een "In Frysk Requiem" genoemd mag worden, welke mij zeer heeft ontroerd. Juist nadat ik net terug ben van een korte vakantie, vol goede maar "ferline" herinneringen aan vroeger bij mijn ooms en tantes "fan memmes kant" op het platteland in Warns en omgeving, nu ruim 3 jaar nadat mijn moeder als laatste van haar familie is overleden. Ook mij valt op wat ik daar na 40 jaar of meer nu mis van alles wat vroeger was en wat nooit meer terugkomt helaas. Is het complete Requiem ook als cd of dvd verkrijgbaar ? Sieger van der Veen, in Fries om utens. Zoetermeer
Sluit Menu

Grootse BACH-dag in Grou, beleef het – doe mee en geniet

Op zaterdag 29 september 2018 organiseert de Sint Piter concertcommissie een uniek muzikaal evenement in Grou: de BACH dag. Op verschillende locaties in Grou kunnen mensen kennis maken met de wonderschone muziek van J.S. Bach. Niet alleen in kerkgebouwen, maar ook op meer onverwachtse locaties.

Bach gespeeld en gezongen door (lokale) professionele musici, koren, leerlingen en ensembles. We openen de dag om 13.00 uur met een Bachconcert door het professionele ensemble HetConsort3.0 in de Sint Piterkerk te Grou. Tussen 14.00 en 17.00 uur wordt elke 20 minuten simultaan een concert gegeven op meerdere locaties in Grou. In kerken, de oude pastorie, op het Halbertsmaplein, bij T&J in de woonkamer, in B&B de Thuiskamer, in café d’Oude Oost en zelfs op een heus schip dat daarvoor de haven van Grou aandoet. Hiervoor hebben we professionele musici uitgenodigd waaronder twee pianisten, een harpist, een accordeonist, een organist, vier trompettisten en een gitarist. Ook speelt er een accordeonensemble en zingt het Mingd Koar Grou werken van Bach onder begeleiding van een organist . Als klap op de vuurpijl is ook Gerrit Breteler bereid gevonden om mee te doen aan dit grootse BACH-evenement. Zijn favoriete componist is J.S. Bach, iets wat terug te vinden is in de teksten van zijn liederen en de muziek.

Daarnaast is er in de Doopsgezinde Kerk de Fermanje een open podium: hier kan een ieder die dat wil – leerling, professional, solist, ensemble, jong of oud – iets voordragen van Bach. Deelnemen aan het open podium kan door je aan te melden via sintpiterconcerten@gmail.com.

Tussen 17.00 en 19.30 uur hebben bezoekers alle gelegenheid om te genieten van een hapje of drankje bij de plaatselijke horecagelegenheden. Meerdere horecagelegenheden serveren de BACH-HAP als diner en ook de overige plaatselijke ondernemers is gevraagd op enigerlei wijze aandacht te besteden aan deze dag.

Om 19.30 uur sluiten we af met een spectaculair slotconcert: Bach’s Kaffeekantate met een uitgebreid professioneel ensemble en de solisten Agnes van der Laar (sopraan), Roele Kok (bas) en Maarten Romkes (tenor). Een mini komische opera die zich afspeelt in de kroeg waarin een vader zijn dochter berispt omdat zij koffie drinkt. Vrouwen dienen immers thee te drinken ! Een prachtige afsluiting van een waar muziekfestijn.

U kunt daarbij zijn ! Voor € 15 koopt u een passe-partout en krijgt u de gehele dag toegang tot alle optredens inclusief het openings- en slotconcert. Op zaterdag 29 september is het mogelijk om vanaf 12.00 uur kaarten te kopen bij de Treemter in Grou. Meer informatie of voor het reserveren van kaarten kunt u terecht op sintpiterconcerten@gmail.com of op onze website sintpiterconcerten.nl

Er zijn geen naderende evenementen.